Posts: 1,467
Threads: 204
Joined: Dec 2010
Reputation:
5
Not very popular I guess!
Posts: 44
Threads: 5
Joined: Mar 2013
Reputation:
0
I think it is pretty much simple why you don't like something about the synthetic reed: it is synthetic!:p Nothing better than the natural product.
Now I am trying to make one reed on my own, just an experiment nothing more. I let you know if it works out!
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!
Posts: 764
Threads: 5
Joined: Dec 2011
Reputation:
0
oi paleoi klaritzides metaxirizontan itia , giati to xilo etan malako .
Posts: 764
Threads: 5
Joined: Dec 2011
Reputation:
0
tseligas , an old timer(clarinet player) from tripolis , xorgio loukas , they would use itia because it was soft ,maybe kalamia was not growing in this area , i know from traveling that in messinias ,they grow wild in the xantakia .ditches, if you look at the reed it looks like bamboo .
Posts: 1,467
Threads: 204
Joined: Dec 2010
Reputation:
5
I want to try them!! If somebody makes them let me know!!! This may have a completely different feel!
Posts: 44
Threads: 5
Joined: Mar 2013
Reputation:
0
Το ξύλο της ιτιάς είναι όντως μαλακό και εύκολα κατεργάσιμο. ήξερα ότι με ξύλο ιτιάς έφτιαχναν τα στόμια της παραδοσιακής φλογέρας(χαμπιόλι
δεν ήξερα για reed. Δοκιμάζω με καλάμι σε διάφορα στάδια ωρίμανσης, το χλωρό είναι πιο μαλακό, επιλέγω μέτρια τα οποία θα τα αφήσω να ξεραθούν μετά την κατεργασία. Θα σας κρατάω ενήμερους!
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!
Posts: 764
Threads: 5
Joined: Dec 2011
Reputation:
0
itia kalami , this could be a dying art ,nobody makes them anymore , after 1960 ,everybody bought them allready made , but well see if tsarouxis can update us later on .
Posts: 44
Threads: 5
Joined: Mar 2013
Reputation:
0
Λοιπόν σας έχω νέα σχετικά με την κατασκευή reed! Μετά από πολλά πεταμένα καλάμια και πολλά σκισμένα δάχτυλα προσπάθησα να φτιάξω ένα παρόμοιο με το ν1.5 της Vandoren. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν η διαφορετική... γεύση. Όντως όταν σάλιωνα το καλάμι είχε πολύ πικρή αίσθηση αυτό έχει να κάνει φαντάζομαι με τον τύπο του καλαμιού και με το έδαφος στο οποίο ζούσε, όπως άλλα εδάφη βγάζουν πιο γλυκιά ντομάτα. Το άλλο είναι η ακαμψία του reed καθώς ενώ είναι εξίσου λεπτό με το 1.5 είναι πολύ πιο σκληρό, ενας ακόμη παράγοντας δηλαδή που επιρεάζει είναι η πρωτογενής σύσταση του καλαμιού. Και το βασικότερο το άφησα για το τέλος, ο ήχος είναι ... χάλια! Μπορεί να συντονίσει μόνο στις μπάσες νότες, μέχρι την μι και γενικά στο πάνω ρετζίστρο γίνεται σφαγή, όλα πετάνε στον αιθέρα!:mad:
Απέτυχα σε πρώτη φάση αλλά θα συνεχίσω, δεν έχω καθόλου εμπειρία και όπως ανέφερε και ο chitowngreek δεν υπάρχουν πλέον μαστόρια για αυτή την τέχνη. Δυστυχώς εδώ που είμαι δεν υπάρχει ούτε καν μάστορας για κλαρίνο που ίσως θα είχε ακούσει κάτι και για τα καλάμια, anyway συνεχίζουμε και βλέπουμε!Idea!
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!